"Miltinuko recepto" produkcija vertinama ir Latvijoje

Rugsėjo 15 d. „Sidabrės“ numeryje:

--- Praėjusią savaitę UAB "Miltinuko receptai" su savo aukščiausios kokybės "Premium" linijos ir ekologiškais produktais dalyvavo didžiausioje Baltijos šalių maisto pramonės parodoje RIGA FOOD. Tai ne pirmas mūsų gamintojų prisistatymas Rygoje, beveik kasmet čia vežama pristatyti kokybiškiausių šaldytų pusgaminių. Tokioje parodoje kasmet prisistato po kelis šimtus kompanijų iš keliasdešimt pasaulio šalių, o parodą aplanko keliasdešimt tūkstančių lankytojų iš skirtingų valstybių. Maisto produktų ekspozicijoje Riga Food Regular Expo "Miltinuko receptas" ir šįkart apie savo gaminius išgirdo daug gerų atsiliepimų.

--- Praėjusį sekmadienį Pošupių kaimo bendruomenės asociacija renginių po atvirų dangumi ir sūrių išsiilgusius žiūrovus pakvietė į jau 12-tąjį unikalų kultūrinį kaimo renginį – sūrių šventę. Pošupiečiai su išskirtine švente žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje. Per tuos 12 metų būta edukacijų, kaip užgimsta sūris, kaip gerai jį suslėgti, Pošupėse netgi pasiektas didžiausio sūrio Lietuvos rekordas. Vykdavusios varžytuvės – sūriai sūreliai ant šeimininkų rankų pūpsodami apsukdavo šventinį garbės ratą, po to komisija juos degustuodavo ir skaniausius, tautiškiausius, saldžiausius, pikantiškiausius apdovanodavo įvairiomis nominacijomis.

--- Ilgiausias tradicijas turintis žemdirbiškas konkursas “Metų ūkis 2021”, kurį organizuoja Lietuvos ūkininkų sąjunga, vėl startuoja ir šiemet – jau 28-tąjį kartą. Praėjusią savaitę Lietuvos ūkininkų sąjungos viceprezidentė, rajono skyriaus pirmininkė Lilija Šermukšnienė su Žemės ūkio skyriaus vedėju Sigitu Lelioniu ir žurnalistais pradėjo kelionę po rajono ūkininkų ūkių valdas. Šios dienos laikraščio skaitytojus kviečiame į Drąsutaičius, kur mišrų – grūdinių kultūrų ir uogų – ūkį turi įkūręs 25-erių Tomas Valuntonis.

Plačiau bei kitos rajono naujienos trečiadienio laikraštyje.