Laimėtos knygos receptą skirs kolegoms

Laimėtos knygos receptą skirs kolegoms

Laimėtos knygos receptą skirs kolegoms

Skaitytojai geriausiu vasario mėnesio receptu išrinko Šiaulių koncertų salės „Saulė“ kasininkės Meilutės Preimontienės siūlytus firminius keptus obuolius ir pyragėlius su obuoliais. Laimėtojai įteikta Elžbietos Monkevič knyga „Žaidžiame virtuvę“.

Simona KVEDERYTĖ

simona.k@skrastas.lt

Kepiniais vaišina kolegas

„Gavusi knygą Meilutė pažadėjo išbandyti vieną iš ten esančių receptų ir pavaišinti kolektyvą. Mes labai balsavome“, – kolegės sėkme džiaugėsi koncertų salės „Saulė“ vyriausioji administratorė Roma Urlakienė.

Nugalėtoja pažado nepamiršo. Ji kolegas savo kepiniais vaišina dažnai – atneša paragauti pyrago ar sausainių, o pastaruoju metu ir namuose keptos duonos.

Skaitytojų įvertintus keptus obuolius ir pyragėlius su jais ypač mėgdavo vaikai.

„Pyragėlius su obuoliais visi vadindavome „nykštukais“. Kad vaikams būtų smagiau valgyti. Obuolius ir pati mėgstu“, – pasakojo M. Preimontienė.

Gamina sveiką maistą

Moteris gaminti ėmė ištekėjusi. „Gyvendama pas tėvus to nedarydavau, bet atėjo laikas, kur dingsi, reikėjo išmokti“, – juokėsi Meilutė.

Virtuvėje tenka suktis kiekvieną dieną. Dažniausiai patiekalus ragauja vyras. Tačiau prie stalo neretai susirenka ir du suaugę sūnūs, du anūkai ir marčios.

M. Preimontienė sako labiausiai mėgstanti gaminti greitus ir nesudėtingus patiekalus. Jos manymu, kuo daugiau patiekale ingredientų – tuo jis labiau apsunkina skrandį. Todėl ji stengiasi ruošti kuo sveikesnį maistą – mėgsta troškinti daržoves, virti sriubas.

„Dažniausiai sriubas verdu be mėsos. Naudoju įvairias daržoves – ypač mėgstu salierus (gumbeliais arba stiebais), į sriubą dedu svogūno arba porų, paprikos. Taip pat įmetu griežinėliais supjaustytų morkų – tokios jos išvirusios skanesnės, praranda mažiau gerųjų savybių. Tada viską reikia pavirti 15 minučių ir įberti saują dribsnių. Dar galima paskaninti žolelėmis“, – patarimais dalijosi M. Preimontienė.

Virtuvėje sukasi ir marčios, ir sūnus

Moteris pasakoja, kad anksčiau receptais keisdavosi su kaimynais. Gyveno bendrabutyje, tad bendroje virtuvėje virdavo diskusijos, šeimininkės dalydavosi ir patiekalais, ir patarimais.

M. Preimontienė idėjų ieškanti ir internete, o rastą patiekalą ruošia savaip. Dažniausiai moteris remiasi savo žiniomis ir turimais receptais.

„Tortus kepu rečiau. Jais dažnai marčios vaišina. Jos mėgsta gaminti – ir tortus kepa, ir sušius daro, dar daugiau už mane žino. Be to, virtuvėje mėgsta suktis ir sūnus – pyragus, keksiukus gamina. Vyras irgi moka, tik jis tai retai daro“, – pasakojo moteris.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

RECEPTAS: Koncertų salės „Saulė“ kasininkė Meilutė Preimontienė pasakojo, kad jos gaminamus „Nykštukų“ pyragėlius ir keptus obuolius ypač mėgo vaikai.