Jaunuosius menininkus subūrė paroda

Jaunuosius menininkus subūrė paroda

Jaunuosius menininkus subūrė paroda

Šiaulių universiteto Dailės galerijoje atidaryta grafikos ir tapybos darbų paroda „Aš“. Čia pristatomi jaunųjų menininkų darbai.

Simona KVEDERYTĖ

simona.k@skrastas.lt

„Jauni dailininkai bijo savo darbus rodyti, todėl juos privalu skatinti. Rodydami jų kūrinius, kelsime jų pasitikėjimą savimi, skatinsime juos kurti. Toks pagrindinis tikslas“, – sakė ketvirtus metus organizuojamos parodos „Aš“ kuratorius, Šiaulių universiteto docentas Arūnas Uogintas.

Kasmet parodoje dalyvauja vis daugiau autorių. Šiemet eksponuojama trisdešimt vieno dailininko kurti paveikslai. Daugumos jų autoriai – Šiaulių universiteto studentai ir absolventai.

Savo darbus pristatyti pakviesti ir kitų miestų jauni, tačiau jau žinomi dailininkai. Viena jų – Eglė Tamulytė, žinoma Shaltmiros pseudonimu.

„Shaltmira – drąsi, turi stiprų, ryškų braižą. Norėjau, kad jauni žmonės pamatytų, kaip galima drąsiai, nieko nebijant kurti, keisti pasaulį. Kad galėtų savo darbus palyginti“, – pasakojo A. Uogintas.

Parodoje vyrauja grafikos ir tapybos darbai, veikia ir viena instaliacija. Vieni darbai vaizduoja išgyvenimus, asmenybių lūžius, kituose – išmintis, gyvenimo ir mirties susidūrimas. Visa tai atspindi savitai perteikti peizažai, vaizdiniai ir portretai.

„Vienus darbus studentai privalo paruošti studijoms. Čia jie gali atnešti bet kokius paveikslus, todėl parodai temos nėra parenkamos. Visos jos savitos. Svarbu, kad studentai pateiktų save, galėtų palyginti savo darbus su kitais“, – sakė parodos kuratorius.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

PARODA: „Dabar visų dėmesys sutelktas į karą, socialines problemas. Šie jaunieji dailininkai padeda iš naujo atrasti vis labiau pamirštamos kultūros ir meno reikšmę“, – sakė parodos „Aš“ kuratorius, Šiaulių universiteto docentas Arūnas Uogintas.

TAPYBA: „Justinas“ (dešinėje). Autorius – Benas Alejūnas.