Teatro šventė su žiūrovais

Teatro šventė su žiūrovais

Teatro šventė su žiūrovais

Valstybiniame Šiaulių dramos teatre paminėta Tarptautinė teatro diena. Profesinės šventės išvakarėse žiūrovams pristatyta nuotaikinga muzikinė programa „Angelai ir demonai“. Joje teatralai stebino vokaliniais sugebėjimais, dainavo grojant profesionalių muzikantų grupei. Be to, aktoriai specialioje „vaizdo laidoje“ tikrino šiauliečių žinias apie teatrą.

Renginio metu apdovanoti geriausius sezono vaidmenis sukūrę aktoriai. Metų aktoriumi tapo Dalius Jančiauskas už Klovo vaidmenį Samuelio Beketo spektaklyje „Žaidimo pabaiga“. Metų aktore išrinkta Inga Jarkova už Lėjos vaidmenį spektaklyje „Dibukas“. Meras Justinas Sartauskas jiems įteikė 600 eurų premijas, įsteigtas Šiaulių miesto savivaldybės.

Papildomas premijas po 300 eurų įsteigė teatro rėmėjai.

Viena jų įteikta Eglei Stanišauskaitei už Gražuolės „Atamanės“ vaidmenį spektaklyje „Gražuolės“. Už Haroldo Mičelo (Mičo) vaidmenį T. Viljamso spektaklyje „Geismų tramvajus“ apdovanotas Aurimas Pintulis.

Kūrybinio 50-mečio proga premija įteikta ir teatro metraštininkei, televizijos laidų apie teatrą kūrėjai Nijolei Mirončikaitei.

Išdalyta ir specialių prizų – ne tik aktoriams, bet ir meniniams, techniniams darbuotojams.

Dailininkas, skulptorius, grafikas Martynas Gaubas įsteigė specialų prizą – savo meno dirbinį – skulptūrėlę. Ji skirta režisieriui Jonui Vaitkui už kūrybinį sugrįžimą į Valstybinio Šiaulių dramos teatro sceną po keturių dešimtmečių.

Prizas įteiktas aktorei Monikai Šaltytei už Blanšos Diubua vaidmenį T. Viljamso spektaklyje „Geismų tramvajus“ (rež. A. Latėnas).

Už kūrybinį proveržį rengiant Tarptautinės teatro dienos šventę apdovanotas Aidas Matutis. Jis buvo šventės idėjos autorius, rengėjas, atlikėjas ir vakaro „Angelai ir demonai“ režisierius.

Už ilgametį sklandų bendradarbiavimą prizas įteiktas teatro administratorei Reginai Šileikienei. Įvertintas ir Ingos Miklaševičienės bei Redos Navikienės geranoriškas darbas teatro edukacinėje veikloje.

Už pasiaukojam1, kruopštų ir profesionalų darbą gastrolių metu prizus gavo scenos montuotojų komanda: Evaldas Jasiūnas, Ričardas Petrušonis ir Vytautas Petravičius.

Už debiutą profesionalioje scenoje apdovanota Dominyka Stankutė, vaidinusi mergaitę spektaklyje „Dibukas“.

Teatro aktorių gildija prizu „Aktoriai dėkoja“ įvertino scenos montuotojų komandą. Taip pat „Kolegų prizai“ įteikti jauniesiems teatro bendradarbiams – Dominykai Stankutei ir Povilui Miklaševičiui (berniukas spektaklyje „Žaidimo pabaiga").

Simboliniais monetų prizais „Stiklainiais“ apdovanoti aktorius Aidas Matutis ir garso operatorius Paulius Trijonis.

„Šiaulių krašto“ inf.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

PREMIJA: Inga Jarkova – metų aktorė, jai skirta 600 eurų premija.

NUOPELNAS: Dalius Jančiauskas tapo metų aktoriumi.

PERSIKŪNIJIMAS: Teatralizuotame muzikiniame vakare „Angelai ir demonai“ netikėtame amplua pasirodė  Šiaulių dramos teatro aktoriai.

ŠVENTĖ: Tarptautinės teatro dienos proga sukurta nuotaikinga programa.