Policija ne tik baudžia, bet ir apdovanoja

„Sidabrės“ nuotr.
Pagrindinė "Kaimynų kaimyno" nominacija šiemet iškeliavo į Stupurus, jaunos Robertos ir Edvardo Monstvilų šeimos rankas, su kuo ir pasveikino bendruomenės aktyvistė Loreta Česnauskienė (pirma iš dešinės).

Birželio 2 d. „Sidabrės“ numeryje:

--- Jau antrus metus iš eilės rajono Policijos komisariatas organizuoja nuoširdumą, draugystę ir padėką šalia esančiam skatinantį renginį, kuriuo pagerbiami puikūs kaimynai, šalia kurių tiesiog gera gyventi. O tam ir puiki proga – pavasario ir vasaros sandūroje kaip tik minima Europos kaimynų diena. Pagerbti dorus, į pagalbą atskubančius žmones, kuriančius geresnį pasaulį, įsteigti puikias nominacijas ir dovanas jiems rajono Policijos komisariatas pradėjo dar pernai, tuo pademonstruodamas, kad policija ne tik baudžia, bet ir skatina. Kiekvienai naujienai reikia laiko prigyti. Praėjusiais metais "Kaimynų kaimyno" nominacijai rajono gyventojai pasiūlė šešis kandidatus, šiemet – jau 11. Vadinasi, gražių tradicijų niekada nebus per daug. Stupurų kaime gyvenanti Robertos ir Edvardo Monstvilų jauna šeima šiemet daugiausia sulaukė palaikymo iš visuomenės ir pelnytai gavo pagrindinę nominaciją.

--- Braškių augintojų Joniškio rajone ne taip ir mažai – jų turi kiekvienas didesnis kaimas ar miestelis. Kirnaičių kaime braškininkų irgi netrūksta. Tačiau tame pačiame kaime šį pavasarį atsirado dar viena šių pirmųjų kvapnių uogų augintoja – ūkininkė Irena Šliarpienė. Tačiau moteris su savo pirmosiomis uogos, kurios iš jos daržo ant klientų stalo keliauja jau nuo gegužės vidurio, nėra jokia konkurentė jau ne vienerius metus braškes auginantiems to paties ar gretimų kaimų gyventojams – tiesiog Irenos braškės pas klientą iškeliauja daug anksčiau nei braškininkų laukuose pradeda sirpti pirmosios uogos.

--- Iš Danijos į Lietuvą gyventi grįžusi Inga nemanė, kad problemų kils jos dukrai mokykloje. Svečioje šalyje mergaitei klasėje puikiai sekėsi, ji veržte veržėsi į pamokas, tuo tarpu, savame krašte vaikas nepraėjus mėnesiui pasidarė liūdnas, nervingas, labai jautrus, rytais atsisako keltis iš lovos. Mergaitė sako, kad mokytoja ant jos rėkia. Gydytoja konstatavo, jog problema susijusi su mokykla. To neneigia ir pedagogė, socialinė darbuotoja, tačiau jos situaciją mato kitaip: vaikui tiesiog sunku priprasti prie kur kas konservatyvesnės mūsų mokymo sistemos.

 

    Plačiau bei kitos rajono naujienos rytdienos laikraštyje.