Pasaulis pamatė kruopšiąją nagų dailės specialistę iš Joniškio

Nuotrauka iš asmeninio Eridanos Molnikaitės albumo

Kovo 23 d. „Sidabrės“ numeryje:

--- Penktadienį Joniškyje jau ketverius metus dirbančią nagų estetikos ir dailės meistrę Eridaną Molnikaitę pasiekė labai garbingas pripažinimas iš Kanų, pietų Prancūzijos prie Viduržiemio jūros miesto, kuriame šiais metais vyko Pasaulio nagų čempionato “Golden Wings” lyga. 24-erių joniškietė su vertinimui pristatytu vieninteliu trumpų nagų modeliavimo darbu pelnė trečios vietos apdovanojimo taurę, metų geriausio meistro apdovanojimą liudijantį sertifikatą. Joniškietė jau gavo pakvietimą ir dar į vienas nagų estetikos “Šiaurės taurės” varžytuves, kurios vyks Švedijoje. Dėl geriausio meistro sertifikatų ir apdovanojimų Pasaulio čempionate Kanuose šiemet varžėsi apie 600 geriausių manikiūro meistrų iš viso pasaulio, jų darbus vertino 33 teisėjai.

--- Kiek Lietuvos atkurtai nepriklausomybei metų, tiek sena ir Kurmaičių bei aplinkinių kaimų gyventojų keliama blogo kelio į Kurmaičius per Byvainius arba Mielaičius problema. Daug metų jie rinko parašus, ant stalo dėjo įvairioms valdžioms, siuntė raštus į Vilnių – ir iki šiol sulaukia tik viltingų pažadų – tai tokiais tai metais ruošiamasi kapitaliai tvarkyti, tai tokiais tai metais… „Vis laukėm ir laukėm tų geresnių kaimo gyventojams laikų. Belaukdami jau spėjom ir pasenti, jau į Joniškį nebe keliu (sunku šią juodą žemėtą liniją keliu bevadinti) , o beveik duobėto griovio vandens išgraužta vaga važiuoji – išties laukai, dirvonai jau yra aukščiau kelio lygio… Kaimo žmogus yra kantrus, bet ir jo kantrybei yra ribos“, – redakcijai situacijos bejėgiškumu skundėsi Kurmaičių kaimo gyventojai.

--- "Esu 83 metų žmogus. Nevairuoju automobilio, tad apsiperku tik tose miesto parduotuvėse, kurias pasiekiu pėstute. Pastaruoju metu niekaip neužtaikau, kada į parduotuvių lentynas pardavėjai atveš druskos. Aš toks žmogus, kad visiškai galiu gyventi be cukraus, tačiau be druskos – nė vienos dienos. Galite paaiškinti, kas čia atsitiko, kur dingo druska ir kaip jos nusipirkti?" – sulaukėme tokio joniškiečio paklausimo. Karas Ukrainoje padarė savo – druskos paklausa prekybos centruose išaugo 3-6 kartus.

Plačiau bei kitos rajono naujienos trečiadienio laikraštyje.