Paramos akcijoje triumfavo vienybė

„Sidabrės“ nuotr.
Draugystė be sienų. Dvi sesutės Liuda su Nataša (viduryje) į Joniškį atvyko iš Vinicos (Ukraina). Natašos vyras, Liudos sūnus liko tėvynėje. "Prie karinių komisariatų didžiulės vyrų eilės, laukia pakvietimo ginti šalį", – sakė moterys, jau kurį laiką palaikančios draugiškus ryšius su joniškietėmis Valerija Dargiene (pirma iš dešinės) ir Nijole Milevska (pirma iš kairės)

Kovo 30 d. „Sidabrės“ numeryje:

--- Šeštadienį lauko estradoje prie Joniškio kultūros centro žmonės, pakviesti Joniškio rotariečių, susirinko ne tik į paramos Ukrainai akciją "Stiprūs kartu", bet ir draugystės ryšiams su Joniškyje šalia mūsų apsistojusiais, nuo karo baisumų bėgančiais ukrainiečiais. Klubo nariai kas kiek gali prisidėti prie paramos pakvietė ir visuomenę, kurią už aukas vaišino tikrais ukrainietiškais patiekalais – Joniškyje laikiną prieglobstį nuo karo siaubo radusios Ukrainos moterys privirė apie 200 litrų ukrainietiškų barščių, apie 80 litrų arbatos, prikepė "pampuškų" su česnaku ir petražolėmis, primarinavo ukrainietiškų lašinukų, kurie tiesiog burnoje tirpo.

--- Šiemet netikėtai malonų siurprizą joniškiečiams pateikė futbolą “Saned–Joniškio SC” komandoje žaidžiančios Joniškio moterys ir merginos, kurios kovo mėnesį dalyvavo Lietuvos moterų futbolo asociacijos rengiamame tradiciniame Lietuvos moterų futbolo Žiemos taurės turnyre, kuris skirtas pajėgiausioms šalies komandoms padėti pasirengti artėjančiam sezonui bei prisidėti prie Lietuvos moterų ir merginų rinktinių žaidėjų pasiruošimo. Stipri joniškiečių futbolininkių komanda įveikė Vilniaus "Žalgirio", Gargždų "Banda", FK "Vilnius" ir finale dėl pirmos vietos taurės susitiko su Lietuvos čempione, Šiaulių "Gintra–ŠSG" komanda. Nors šiaulietėms ir pavyko apginti šį čempionių titulą, tačiau joniškiečių komandos "Saned-Joniškio SC" toks rezultatyvus spurtas – II vieta Žiemos taurės turnyre – privertė aiktelti net šalies futbolo žinovus.

--- Savaitgalį siautęs stiprus vėjas pridarė bėdų – ne tik rovė medžius, laužė jų šakas, bet ir plėšė namų stogus. Itin darbingas šeštadienis buvo ugniagesiams: mūsų rajone kilo šeši gaisrai. Žiurių kaime kilusio gaisro pasekmės itin skaudžios – atvykusius ugniagesius pasitiko atvira liepsna degantis medinis gyvenamasis namas ir ūkinis pastatas, abiejų stogai jau buvo sukritę. Apie nelaimę pranešęs žmogus teigė, kad gyvenamajame name yra 1949 metais gimusi šeimininkė. Deja, jos išgelbėti ugniagesiams gelbėtojams jau nepavyko, gaisravietėje nukentėjo didelė patirtį turintys patys ugniagesiai gelbėtojai, vienas iš jų po medikų apžiūros grįžo į tarnybą, kitas su odos nudegimais išvežtas į Kauno klinikas.

Plačiau bei kitos rajono naujienos trečiadienio laikraštyje.