Dvi drąsios moterys sulaikė kaukėtus užpuolikus

„Sidabrės“ nuotr.

Spalio 22 d. „Sidabrės“ numeryje:

--- Ketvirtadienį rajono Policijos komisariato pareigūnai ir viršininkas Eugenijus Takuševičius padėkojo dviems drąsioms Žadvainių kaimo gyventojoms, kurios spalio 5-osios vakarą kaimo daugiabučio viename iš butų sulaikė įsiveržusius du kaukėtus užpuolikus, atvykusius jėga išmušti skolą, ir nepaleido tol, kol jų neišsivežė atvykę policijos pareigūnai. Už talką teisėsaugai ir žmonių saugumui Sigutei Puipaitei (dešinėje) ir Ingai Butavičiūtei (kairėje) įteiktos stilizuotos Angelų sargų stiklo statulėlės. Garsas apie drąsias jaunas moteris jau pasklidęs po Žadvainius. Kaimo gyventojai didžiuojasi ir jas vadina savo angelais sargais, herojėmis, šalia kurių ramiau, saugiau, patikimiau.

--- Ketvirtadienį "Saulės" pagrindinėje mokykloje su aplodismentais, čempionų daina, sveikinimais ir nugalėtojų vainikais sutikti ir pasveikinti iš Italijos grįžę pirmojo Europos Specialiosios olimpiados krepšinio turnyro nugalėtojai – aukso medalį ir garbę bei šlovę Lietuvai, Joniškiui ir savo mokyklai parvežę Specialiojo ugdymo skyriaus mokinys, 20-metis Rolandas Girvickas ir jo mokytojas, jungtinės Lietuvos rinktinės komandos trenerio asistentas Antanas Gecevičius. Tai pirmas toks įrašas "Saulės" mokyklos ir Joniškio rajono istorijoje.

--- Šį auksinį rudenį, tiksliau – rugsėjo 28-ąją, savo jubiliejinį šešiasdešimtąjį gimtadienį pasitiko iš pažiūros niekada geros nuotaikos neprarandanti energingoji Joniškio kultūros centro mėgėjų teatro „Žiburys“ režisierė Violeta Tuomaitė. Žinoma moteris jubiliejų minėjo dukart: tikrąją gimimo dieną sutiko viena pati su savimi penkių dienų tylos įžaduose tolimoje Indijoje, tačiau žiedlapių lietaus ant galvos sulaukė, o praėjusį savaitgalį mėgėjų teatro artistai jos svečius pakvietė į … spektaklį, o jo pabaigoje, pakreipę scenarijų kita vaga, privertė pasijaudinti ir pačią jubiliatę. Neįprasta režisierės jubiliejinio gimtadienio šventė, apie kokią Joniškyje dar neteko girdėti!

Plačiau bei kitos rajono naujienos šeštadienio laikraštyje.