Karantino neišsigando: atidaro virtienių restoranėlį

Nuotrauka iš asmeninio N. Striūgaitės albumo
Šiame istoriniame ir ne vieno praeivio akį traukiančiame pastate netrukus duris atvers N. Striūgaitės joniškietiškų virtienių restoranėlis. Ši vieta tarsi maitinimo įstaigos renesansas, nes kažkada be vaistinės šiame pastate veikė valgykla
Neringai Striūgaitei drąsos ir užsispyrimo netrūksta. Prisipažindama, kad jau nuo vaikystės mėgo gaminti, tačiau iki šiol savo pomėgio nesiryžusi paversti verslu, šiandien Neringa kviečia į nuosavą virtienių restoranėlį, kurį planuoja atidaryti dar nepasibaigus karantinui.

Idėja imtis verslo kilo spontaniškai
"Prieš trejetą metų sėdėjau su draugais Joniškio miesto centre, po vieninteliu likusiu ne vieną dešimtmetį skaičiuojančiu ąžuolu. Pasisukau atgal ir pirštu parodžiau į kitoje gatvės pusėje esantį pastatą. Pasakiau, kad ten aš kepsiu šakočius. Žinoma, draugai manęs nesuprato ir pagalvojo, kad juokauju. Dar ir pasuko pirštu prie smilkinio“, – pasakodama apie idėją gimtinėje pradėti verslą, juokiasi N. Striūgaitė. Moteris sako, kad kažkuriam laikui apleido šios idėjos įgyvendinimą, tačiau sostinėje per pirmąją pandemijos bangą netekusi darbo, vėl grįžo prie jos. Tik jau dabar šakočius pakeitė joniškietiški virtieniai. "Nebenoriu dirbti kitiems, noriu dirbti sau ir savo sukauptas žinias bei patirtį pritaikyti versle“, – sako pašnekovė.

 

Plačiau vasario 27 d. "Sidabrės" numeryje