Kuo pradžiuginti gomurį, atvykus į Austriją?

Nereikia ir sakyti – į kiekvieną šalį vykstame tam, kad pradžiugintume savo akis nuostabiais vaizdais, ausis – melodingomis dainomis, o širdį bei sielą – įdomiais pokalbiais bei geromis emocijomis. Tačiau ne išimtis yra ir mūsų gomurys – jam taip pat galime suteikti daug malonių akimirkų. Tad šį kartą kviečiame sužinoti, kuo verta nudžiuginti savo gomurį, jei jūsų kelionės kryptis yra Austrija

Dėmesį verta atkreipt į tai, kad daugybė žmonių, kurie nors kartą apsilankė Vengrijoje ir paragavo ten gaminamo guliašo, yra sakę, kad tai – iš tiesų puikaus skonio ir turtingo aromato patiekalas ir nekantrauja, kuomet ir vėl galės juo gardžiuotis. Tačiau, ar žinijote, kad norint ir vėl skanauti šį puikų patiekalų, visai nebūtina vykti į Vengriją Jei lankotės Austrijoje ir esate vengriško guliašo gerbėjas, tai būtinai  paragaukite ir gaminamo Austrijoje, kadangi jo receptas – toks pats. 

Mes, lietuvaičiai esame įpratę, kad virtinukai yra gaminami iš miltų arba bulvių ir valgydami tokį patiekalą mėgaujamės švelniu skoniu. Tačiau, jei lankysitės Austrijoje, nepraleiskite progos paragauti ir šioje šalyje gaminamų. Ten jie gaminami ne iš miltų ir ne iš bulvių, o iš duonos trupinių, todėl skonis yra šiek tiek intensyvesnis, tačiau neabejotinai – labai malonus. 

Jei neturite laiko planuoti išvykos į restoraną, tačiau norite susipažinti su šios šalies virtuve, bet kurioje judresnėje gatvėje raiste bent vieną kioskelį, kuriame galėsite įsigyti šios šalis žmonių taip  pamėgtų dešrelių, parduodamų kartu su daržovėmis arba bandelėmis. 

Na, o pabaiga belieka tik pridurti, kad, jei visgi svečiuodamiesi šioj šalyje užsinorėsite kažko, ką gaminatės būdami tiesiog savo namuose, atkreipkite dėmesį į Vienos šnicelį. Tai bus iš tiesų puikus pasirinkimas, pasiilgus ne tik sotaus, bet ir gerai pažįstamo maisto, kadangi būtent šis patiekalas gaminamas ypač paprastai: riekė mėsos minkštinama plaktuku, gardinama druska bei įvairiais prieskoniais, mirkoma kiaušinio plakinyje, voliojama džiūvėsėliuose bei kepama riebaluose. Tačiau ir tai dar ne viskas – artimu skoniu džiugins  ne tik pagrindinis patiekalas, bet ir kartu su juo pateikiamas garnyras – paprastai su šiuo šniceliu į lėkštę keliauja ir bulvių košė bei kopūstų salotos.

 

Užs. Nr. 473456