Netekome išskirtinio kraštiečio – Vaclovo Daunoro

„Sidabrės“ nuotr.
Vaclovas Daunoras, nors anksti iš Žagarės išėjęs ir užkariavęs pasaulį operos scenose, visada jautė ilgesį gimtajam kraštui ir to neslėpė
Spalio 19-ąją anapusybėn išėjo žymiausias šių laikų žagarietis, kurio vardas skambėjo ne tik Lietuvoje, Europoje, bet ir už Atlanto žymiausiose pasaulio operos scenose. Tai – neprilygstamasis Pilypo  II vaidmens atlikėjas „Don Karle“, energijos vulkanas Mefistofelis „Fauste“, ryški, aistringa asmenybė – Vaclovas Daunoras (1937–2020). Jam buvo 83-eji. Prieš metus operos grandui rajono meras Vitalijus Gailius įteikė Joniškio Garbės piliečio regalijas, o Žagarės miesto aikštėje atidengtas vardinis kalvio darbo krėslas, kuriame jis dar spėjo pasėdėti.

Šiandien, prisimindami garsųjį kraštietį, spausdiname prieš aštuonerius metus šio teksto autorei duotą jo interviu. Tąkart, 2012-aisiais, po daugelio metų, praleistų JAV, tuomet dar 75-erių Vaclovas Daunoras lankėsi Žagarės Vyšnių festivalyje, susitiko su bendraklasiais po 58-erių metų nuo mokyklos baigimo. Po kelerių metų jis visam laikui grįžo gyventi į Lietuvą, paskutinius metus leido Vilniuje.

Plačiau: "Sidabrės" spalio 21 d. numeryje