Labdaros valgykloje nemažėja valgytojų

Labdaros valgykloje nemažėja valgytojų

Lab­da­ros val­gyk­lo­je ne­ma­žė­ja val­gy­to­jų

Šiau­lių mies­to So­cia­li­nės rū­py­bos cent­ro lab­da­ros val­gyk­lo­je šiuo me­tu kas­dien pie­tau­ja apie 140 žmo­nių, iš jų apie 60 atei­na su Sa­vi­val­dy­bės ski­ria­mais ta­lo­nais. Lan­ky­to­jų skai­čius ne­ma­žė­ja.

Dei­vi­das KVIE­TINS­KAS

deividas@skrastas.lt

So­cia­li­nės rū­py­bos cent­ro lab­da­ros val­gyk­los vi­rė­ja Ele­na Lei­to­nie­nė tei­gia, kad lan­ky­to­jų skai­čius pa­sto­vus, su­ma­žė­ja al­gų bei ki­tų iš­mo­kų mo­kė­ji­mo die­no­mis. Lab­da­ros pie­tus val­gan­čių­jų am­žius įvai­rus: ir 20, ir 60 me­tų.

Vie­no mais­to ta­lo­no po­rci­jos ver­tė – 1,40 eu­ro, o tų, ku­rie val­go be ta­lo­nų, po­rci­jos už 40 cen­tų. Pa­sak E. Lei­to­nie­nės, lan­ky­to­jai su ta­lo­nais gau­na įvai­res­nius da­vi­nius, į ku­rį vi­sa­da įei­na sriu­ba. Pa­vyz­džiui, pir­ma­die­nį bu­vo pa­tie­kia­mi mie­li­niai bly­nai, pa­rū­ky­ta deš­ra, sriu­ba ir ar­ba­ta. Tiems, ku­rie val­gė be ta­lo­nė­lių, pa­tie­kia­mas pa­grin­di­nis pa­tie­ka­las, ku­ris ga­li bū­ti sriu­ba, ko­šė, kot­le­tai ar pa­na­šiai. Kar­tu duo­da­ma ar­ba­tos, duo­nos.

Lie­tu­vos sta­tis­ti­kos de­par­ta­men­to duo­me­ni­mis, 2015 me­tais skur­do ri­zi­kos ly­gis ša­ly­je sie­kė 22,2 pro­cen­to.

Jo­no TA­MU­LIO nuo­tr.

VAL­GYK­LA: Lan­ky­to­jams su ta­lo­nais ir be ta­lo­nų mais­tas pa­ti­ekia­mas skir­tin­gu lai­ku.