
Naujausios
Reikės: 2 šaldytų skumbrių, 50 g juodos arbatos (geriausia klasikinė, be prieskonių, ekologiška), 1 litro vandens,
3-4 valgomųjų šaukštų druskos, valgomo šaukšto cukraus, pipirų, lauro lapų.
Šaldytas skumbres lėtai atitirpiname, išdarinėjame. Į karštą vandenį beriame arbatą, dedame druską, cukrų, prieskonius. Marinatui atvėsus, juo užpilame skumbrę, kad apsemtų. Laikome vėsioje vietoje (pvz. šaldytuve) 3-4 dienas, retkarčiais pavartome. Po mirkymo, pakabiname virš indo ir nuvarviname, išdžioviname.
– Jei šiandien užmerksite, Kūčių vakarą ir per Kalėdas tikrai valgysite. Skumbrė atrodys tarsi šaltai rūkyta. Skanaus! – skalsos prie stalo per šventes linki rajono meras Vitalijus Gailius.