Kaip skumbrę Kalėdui stalui ruošia rajono meras?

„Sidabrės“ nuotr.
Ra­jo­no me­ras Vi­ta­li­jus Gai­lius Kū­čių ir šv. Ka­lė­dų sta­lui vi­sa­da ruo­šia ir sa­vo ran­ko­mis pa­ga­min­tą pa­tie­ka­lą – skumb­rę pa­gal se­niai iš­ban­dy­tą, drau­go su­kur­tą re­cep­tą.

Rei­kės: 2 šal­dy­tų skumb­rių, 50 g juo­dos ar­ba­tos (ge­riau­sia kla­si­ki­nė, be prie­sko­nių, eko­lo­giš­ka), 1 lit­ro van­dens,

3-4 val­go­mų­jų šaukš­tų drus­kos, val­go­mo šaukš­to cuk­raus, pi­pi­rų, lau­ro la­pų.

Šal­dy­tas skumb­res lė­tai ati­tir­pi­na­me, iš­da­ri­nė­ja­me. Į karš­tą van­de­nį be­ria­me ar­ba­tą, de­da­me drus­ką, cuk­rų, prie­sko­nius. Ma­ri­na­tui at­vė­sus, juo už­pi­la­me skumb­rę, kad ap­sem­tų. Lai­ko­me vė­sio­je vie­to­je (pvz. šal­dy­tu­ve) 3-4 die­nas, ret­kar­čiais pa­var­to­me. Po mir­ky­mo, pa­ka­bi­na­me virš in­do ir nu­var­vi­na­me, iš­džio­vi­na­me.

– Jei šian­dien už­merk­si­te, Kū­čių va­ka­rą ir per Ka­lė­das tik­rai val­gy­si­te. Skumb­rė at­ro­dys tar­si šal­tai rū­ky­ta. Ska­naus! – skal­sos prie sta­lo per šven­tes lin­ki ra­jo­no me­ras Vi­ta­li­jus Gai­lius.

 

Susijusios naujienos