
Naujausios
Trijų dienų maratoną atlaikė ir keturios mūsų rajono verslo įmonės, kurioms 14 kv. metrų parodos plotą apmokėjo rajono Savivaldybė.
Joniškio kredito unijos KREDA atstovai parodos lankytojus konsultavo dėl paskolos finansavimo galimybių, tauip pat lanksčiausias sąlygas verslui finansuoti.
Visoje šalyje žinoma sūrių gamintoja Stefa Strakšienė iš Buvainių kaimo, po to, kai Pošupių kaimo bendruomenės sūrių šventei suslėgė milžiną, kuris tapo Lietuvos rekordininku – 2016 metais Stefutės suslėgtas rūkytas varškės sūris dvėrė 14 kilogramų 285 gramus, buvo 83 centimetrų ilgio, 48 centimetrų pločio.
Į Lietuvos rekordų knygą patekusio sūrio šeimininkė Stefutė nuo to laiko suprato, kad sūrių mėgėjai mieliau perka atriekto sūrio milžino dalį nei suslėgtą mažiuką. Taip gimė idėja po Lietuvą keliauti neę su sūriais, sūriukais, o su milžinų pusbroliais, sveriančiais po 6-7-8 kilogramus. „Ir sakyčiau, pirkėjai teisūs. Didelio sūrio masėje geriau išsilaiko, neišsispaudžia visi prieskoniai, ne taip išdžiūsta“, – pastebėjo pati sūrių meistrė.
Paroda Šiauliuose parodė, kad žmonės, išragavę įvairiausių skonių, dabar grįžta prie klasikinio sūrio varianto – su kmynais arba net ir be jų – klasikinis variantas sumuštiniui ar desertui su medumi.
Gerbėjų netrūko ir Stefutės aštriems sūriams, su žolelėmis ar vaisiais.
Zitos Račkauskienės įmonės įmonės atstovai pristatė valymo priemones, o UAB „Joniškio mėsa“ iš Gasčiūnų kaimo – visą kolekciją naujausių ir labiausiai gurmanų mėgiamų gaminių iš mėsos.